Kookboek van @Robert's, Elburg, Productfotografie
Kookboek van @Robert's, Elburg

Van foto’s tot kookboek van @Robert’s, Elburg

Enkele weken geleden was ik bij de presentatie van het kookboek van @Robert’s, Elburg. Een kookboek met diverse diverse gerechten die gemaakt zijn door tieners van @Robert’s in diverse restaurants in Elburg.

@Robert’s

@Robert’s is een gezellige ontmoertingsplek voor tieners van 12-16 jaar in hartje Elburg. Twee middagen per week kunnen tieners hier gamen, huiswerk maken, chillen of samen werken aan een project bijvoorbeeld voor een zorginstelling, voedselbank of ter ondersteuning van een event. Eén van die projecten is het kookboek.

5 Maanden, 17 locaties

Bijna alle foto’s in dit boek zijn door mij gemaakt in een tijdsbestek van 5 maanden. Hiervoor zijn 6 restaurants, een school voor vmbo-onderwijs, een ambachtelijke ijssalon, een winkel voor thuisbakkers, een streekwinkel, een delicatessenzaak, een kaaswinkel, een woonzorgcentrum voor ouderen, een grote slagerij, een voedselbank, de oprichters van @Robert’s en de ontmoetingsplek voor tieners bezocht.

Improviseren

Met name in de keukens van de restaurants moest er lekker geïmproviseerd worden. De loopruimte was minimaal en de verlichting bestond vaak uit enkele tl-buizen. Voor de rest was het waarnemen en reageren. En daardoor erg boeiend en leuk om te doen.

Een recept uit het kookboek

De afbeelding in de kop van deze blog is één van de pagina’s uit dit kookboek. Bij restaurant ’t Olde Regthuys hebben twee tieners samen met chef-kok Maurice een heerlijke vissoep gemaakt. Op de voorgaande pagina’s in het kookboek staat het recept beschreven.
Deze pagina laat enkele foto’s van de opmaak van het gerecht zien, samen met de beoordeling door de tieners die bij dit gerecht hebben geholpen.

Hieronder laat ik de foto’s van deze kookboek-pagina zien zoals ze zijn aangeleverd aan Bredewold te Wezep, het bedrijf dat de vormgeving en het drukwerk heeft verzorgd.

Hoofdingrediënten van de vissoep
Hoofdingrediënten van de vissoep
De basis
De basis
Een paar druppels saffraanolie
Een paar druppels saffraanolie
Garnering met eetbare plantjes
Garnering met eetbare plantjes
Genieten en beoordelen na afloop
Genieten en beoordelen na afloop

Bestellen van het kookboek van @Robert’s, Elburg

Het kookboek is nog te bestellen voor € 12,95 via de website van @Robert’s: http://www.atroberts.niels-bosman.nl/kookboek-bestellen. Door de vrolijke kleuren en speelse opzet is dit kookboek zeer geschikt als cadeautje of als onderdeel van een kerstpakket.